Увага...
Товар доданий в кошик
Новини

Щиро бажаємо Вам всіх земних благ, а щоб це величне свято було ще солодшим — маємо для Вас подарунок:)

Вітаємо Вас, шановні відвідувачі оновленого сайту «МЕДОЧОК». Вже відтепер ми стали повноцінним, зручним та багатофункційним інтернет-магазином!

Практичне застосування

Бджолиний мед — один з найдавніших лікувальних засобів, що застосовуються людиною протягом декількох тисяч років. Мабуть, немає жодного видатного лікаря Стародавнього світу чи епохи Середньовіччя, представника Європи чи Сходу, який не присвятив би унікальному цілющому продукту особливу увагу. Поети всіх часів і народів оспівували лікувальні властивості меду у віршах, одах і билинах.

Відомості про використання меду при лікуванні найрізноманітніших хворіб і недуг є у великій кількості в українських літописах і рукописних лікарських порадниках.

В даний час мед є одним з найпоширеніших засобів у народній медицині при лікуванні величезної кількості захворювань самого різного характеру.

Повсюдно його застосовують при простудних захворюваннях ( як потогінний ) і порушеннях діяльності шлунково — кишкового тракту.

В останньому випадку мед за великого вмісту цукру і органічних кислот робить на слизову оболонку шлунка і кишечника подразнюючу дію і викликає тим самим легкий послаблюючий ефект.

Залежно від способу і часу прийому меду він може підвищувати або знижувати кислотність шлункового соку. Знижуючи підвищену кислотність шлункового соку, мед сприяє процесу одужання при гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, що супроводжуються підвищеною кислотністю. У цих випадках мед приймають або вранці — за 2год до їжі, або ввечері — через 2-3год після вечері, причому в теплому вигляді: розігрітим на водяній бані або розчиненим у теплій воді.

При лікуванні пацієнтів з низькою кислотністю шлункового соку мед, навпаки, приймають у вигляді холодного водного розчину безпосередньо перед їжею, так як він активує виділення шлункового соку.

Крім загоєння пошкоджених ділянок, мед знижує у хворих збудливість нервової системи, поліпшує сон, збільшує вагу, концентрацію в крові гемоглобіну, тобто впливає на організм комплексно.

Мед широко вживається як харчовий та лікувальний засіб при виснаженні та ослабленні організму. При цьому він не тільки дає енергію, а й підвищує опірність до негативних впливів зовнішнього середовища ( вірусам, інфекцій і т. д.). Надзвичайно ефективно застосування меду при туберкульозі та інших захворюваннях, коли потрібні посилене харчування і багато вітамінів.

Мед таким пацієнтам часто рекомендується застосовувати в поєднанні з молоком і різними тваринними жирами ( вершковим маслом, гусячим салом та ін), а також соком алое.

Бджолиний мед іноді вживають у вигляді поживних клізм у поєднанні з іншими медичними препаратами. Мед знайшов застосування також при захворюваннях серцево-судинної системи в якості засобу для зміцнення м’яза серця.

У поєднанні з овочевими соками ( морквяним, буряковим ), а також соком лимона, настоями лікарських рослин (наприклад, шипшини ) його рекомендують пацієнтам, що страждають на гіпертонічну хворобу.

Крім загальнозміцнюючих, добре відомі і заспокійливі властивості меду. Тому його часто використовують у лікуванні захворювань нервової системи. Він надає сприятливу дію при нічному нетриманні сечі у дітей.

Кошик
В кошику:
-- од.
Вартість:
0 грн.
Приєднуйтесь до нас у FB
Создание Интернет-магазина Medochok.com.ua - PHPShop. Все права защищены © 2003-2020.